Een resistance band van stof klinkt misschien gek, maar een stoffen resistance band is zeer comfortabel én (inderdaad) elastisch. Hoe kan het dat deze elastisch is? Nou, de band bestaat naast stof ook deels uit elastisch materiaal. De toevoeging van stof zorgt voor allerlei extra voordelen ten opzichte van de bekende rubber en latex weerstandsbanden. Dat maakt dat een stoffen resistance band steeds populairder wordt.

VOORDELEN RESISTANCE BAND STOF

Trainen met een resistance bands heeft vele voordelen. Je kunt trainen wanneer het jou uitkomt en de banden zijn gemakkelijk mee te nemen. Door de constante spanning die op band staat, worden je spieren optimaal en progressief gestimuleerd. Deze voordelen zijn van toepassing op alle resistance bands, maar wat maakt de resistance band van stof uniek? Dit zijn de vijf grootste voordelen:

1. Geen wrijving

Door het zachte stof ontstaat er geen wrijving langs het lichaam of in de handen. Dit voorkomt schuurplekken en blaren. Zo kun je dag in, dag uit onverminderd door trainen.

2. Rolt niet op

Heb je al eens met latex of rubber resistance bands getraind? Dan herken jij je er vast in dat deze oprollen bij spanning op de band. Heel vervelend. Door de stof in stoffen resistance bands wordt deze ergernis voorkomen.  

3. Zweetbestendig en wasbaar

Banden die glijden en plakkerig worden? Dat is met stoffen weerstandsbanden verleden tijd. Deze nemen het zweet op en zijn wasbaar. Bij voorkeur met een handwas.

4. Opgedeeld in secties

Door het stof kunnen de resistance bands worden omgenaaid. Dat maakt het mogelijk om een weerstandsband op te delen in verschillende secties. Hierdoor kan de weerstand met één band gemakkelijk zwaarder of lichter worden gemaakt.

5. Onverwoestbaar

Latex en rubber weerstandsbanden gaan bij zware spanning of na slijtage kapot. Een stoffen weerstandsband is onverwoestbaar en daarmee ook veel duurzamer.

OEFENINGEN RESISTANCE BAND STOF 

Nu je weet wat de voordelen van een resistance band van stof zijn, zul je ook ervaren dat er meerdere oefeningen mogelijk zijn. Ook kun je door het hoge comfort zonder problemen aan de slag met een full body workout. Door de verschillende secties train je efficiënt al jouw spiergroepen met slechts één resistance band van stof. Van billen en benen tot aan schouder-, borst- en buikspieren. Met meer dan 40 oefeningen heb je met één handige workout tool de complete sportschool in je tas of lade.

Stoffen resistance band van FITELASTIX®

Wil je zelf de mogelijkheden met een stoffen resistance band ontdekken? Dat begrijpen we helemaal! Het is dé ideale workout tool die jij als challenger niet mag missen. De resistance bands van FITELASTIX® zijn zorgvuldig ontworpen en getest door ervaren én onervaren sporters. Dit, in combinatie met de eindeloze mogelijkheden, maakt dat de weerstandsband een perfecte samenhang is van voordelen voor ultiem gebruiksgemak.

Alle blogs bekijken

Stimuleer je creativiteit optimaal met FITELASTIX®

Hoe creatief ben jij? Haal het beste in jezelf naar boven! Met de weerstandsbanden van FITELASTIX® ervaar je oneindig veel mogelijkheden.