Direct naar video

‘In shape’ blijven en al je spieren in het hele lichaam stimuleren? Dat kan tijdens een volledige workout met één FITELASTIX® weerstandsband. Van billen, buik en benen tot armen, rug en borstspieren. Met één FITELASTIX® weerstandsband train je al jouw spiergroepen tijdens een full body workout. Groot voordeel van een full body workout is dat je aandacht verdeelt over de spieren in je lichaam. Bij 2-3 workouts per week houd je continue prikkel op iedere spiergroep. Door deze continue stimulatie van de spier is de kans op supercompensatie groter. Dit zorgt ervoor dat je progressie boekt en je spieren sneller groeien.

De intensiteit van een full body workout ligt ook hoger dan trainingen voor specifieke spiergroepen. Hierdoor verbrand je meer calorieën en heb je minder wekelijkse trainingen nodig om ‘in shape’ te blijven. Je behaalt dus eerder resultaat met minder trainingen. We raden aan om 2 á 3 full body workouts per week te doen. Zorg ervoor dat er minimaal één dag rust zit tussen twee trainingen. Het is belangrijk dat je spieren kunnen herstellen.

FITELASTIX® weerstandsband voor het hele lichaam

Tijdens een full body workout met één weerstandsband van FITELASTIX® pak je het lichaam aan. Je wisselt oefeningen voor buik, billen en benen af met oefeningen voor de armen, rug en borstspieren. Uiteraard ga je na de eerste trainingen spierpijn voelen, maar dit zal met full body workouts al snel over zijn. Je belast niet één spiergroep, maar verdeelt de inspanning over meerdere spiergroepen.


Uitvoering FITELASTIX® full body workout

Aan de hand van bovenstaande video kun je jouw hele lichaam trainen binnen 30-60 minuten. Speel de video af op je telefoon, tablet of televisie en zorg ervoor dat je het apparaat kunt pauzeren (voordat je naar de volgende oefening gaat). Neem minimaal 30 seconden rust tussen de oefeningen door en ga dan verder met de volgende oefening. Bekijk 5 tips voor gebruik FITELASTIX® weerstandsband voor efficiënt gebruik en om blessures te voorkomen.

Wij raden aan om…

  • twee á drie keer per week te trainen;
  • iedere oefening drie of vier keer (3-4 sets) uit te voeren;
  • per set 8-12 herhalingen uit te voeren (zowel links als rechts).

Alle blogs bekijken

10 voordelen FITELASTIX® weerstandsband

De weerstandsbanden van FITELASTIX zijn zorgvuldig ontworpen en getest door ervaren én onervaren sporters. Ervaar 10 voordelen voor ultiem gebruiksgemak.

6 efficiënte Booty Band oefeningen voor billen en benen

Billen en benen trainen met een weerstandsband? Dat doe je natuurlijk met FITELASTIX® booty bands. Er zijn allerlei booty band oefeningen voor het trainen van het onderlichaam.