Inhoud

 1. Sporten op reis of tijdens vakantie
 2. Mogelijkheden om te sporten op reis
 3. Behoud spierkracht en spiermassa op reis
 4. De sportschool in je backpack mee op reis

  Hey avonturier! Wat vind jij het leukste aan reizen? Naast nieuwe mensen leren kennen, ontspannen en ultiem genieten van je vrijheid wil je natuurlijk ook ‘in shape’ en fit blijven op vakantie. Dat begrijpen we en daarom hebben we de perfecte alles-in-1 workout tool voor backpackers, vanlifers en digital nomads ontworpen.

  Sporten op reis of tijdens vakantie

  Herkenbaar? Je bent thuis helemaal gewend aan jouw wekelijkse sportroutine en zit lekker in je vel. Dat gevoel en deze flow wil je niet doorbreken, maar je wilt ook graag op reis of vakantie. Want dat is ook iets dat je heel graag doet. Niet getreurd, je bent niet de enige. Een dilemma? Nee, want ook op reis of tijdens vakantie kun je sporten en dat goede gevoel vasthouden. Zie het sporten of fitness niet als struikelblok, maar juist als (klein) onderdeel waarmee je nog meer kunt genieten van jouw reis.

  Sporten op reis: FITELASTIX weerstandsband aan backpack


  Mogelijkheden om te sporten op reis

  Wil je gewoon conditioneel fit blijven of juist spierkracht behouden? Zeker wanneer je voor langere tijd op reis gaat is het belangrijk om hier voor jezelf over na te denken. Het is namelijk helemaal niet gek dat je jouw conditie of spierkracht wilt behouden. Ga je thuis naar de sportschool? Dat zal tijdens het reizen een stuk lastiger zijn. Goede sportscholen zijn moeilijk te vinden en het is vaak niet mogelijk om zonder abonnement te sporten. Gelukkig zijn er zonder sportschool ook allerlei mogelijkheden om te sporten op reis. Wat dacht je van: 

  1. Hiken/wandelen: Het is geen straf om te wandelen in al het natuurschoon dat de wereld te bieden heeft. Zeker in bergachtige gebieden is hiken de ultieme workout om je conditie te behouden (of zelfs te verbeteren).
  2. Hardlopen: Met het ochtendzonnetje in het bos of door het strandzand? Je kunt (bijna) overal hardlopen wanneer het voor jou uitkomt.
  3. Bodyweight oefeningen: Er zijn tal van mogelijkheden om met je eigen lichaamsgewicht oefeningen te doen. Push-ups, sit-ups, squats, lunges en burpees zijn zo een aantal voorbeelden van oefeningen waarvoor je geen gewicht nodig hebt.
  4. Lichtgewicht workout tools: Fitness elastieken of een springtouw zijn handige en lichtgewicht attributen die je voor een workout kunt gebruiken.

  Naast bovenstaande mogelijkheden kun je ook nog zwemmen, duiken, surfen of yogaën. Wees creatief en ervaar wat bij jou past. Maak gebruik van de omgeving en lichtgewicht workout tools die gemakkelijk in je backpack passen. Bekijk 5 tips om fit te blijven op reis op Reisjevrij.nl.

  Behoud spierkracht en spiermassa op reis

  Heeft het behoud van spierkracht en spiermassa prioriteit tijdens jouw reis? Begrijpelijk! Je wilt ‘in shape’ blijven en geen spiermassa verliezen. Het is belangrijk om te weten dat spiermassa niet als sneeuw voor de zon verdwijnt. Na ongeveer 2-3 weken begin je pas met verliezen van spiermassa. Dit gebeurt langzaam en geleidelijk. Ga je voor een langere tijd (meer dan 3 weken) reizen, dan is het raadzaam om je spieren te blijven trainen. Want iets dat je langzaam verliest, duurt ook langer om weer op te bouwen.

  Thuis of in de sportschool ben je gewend om met allerlei gewichten, apparaten en workout tools te trainen. Deze neem je niet zomaar mee in je backpack en zijn lang niet overal te vinden. Fitness op vakantie of op reis? Vaak zijn sportscholen in het buitenland niet goed uitgerust of kun je er niet sporten zonder abonnement. Aangezien jij veel onderweg bent, is dit een lastig verhaal. Maar hoe ga je dan wel je spierkracht en spiermassa op jouw niveau behouden? Dat doe je met een weerstandsband; dé ideale workout tool voor het trainen van al jouw spiergroepen!

  Sporten op reis: Behoud spiermassa met FITELASTIX weerstandsband


  De sportschool in je backpack mee op reis 

  Weerstandsbanden, ook wel fitness elastieken genoemd, zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Bij FITELASTIX® weten we als geen ander wat een backpacker met fitnessmotivatie wenst. Daarom hebben we een unieke alles-in-1 workout tool voor jou ontworpen!

  FITELASTIX® weerstandsband: Alles-in-1 workout tool

  Met een FITELASTIX® weerstandsband train je jouw hele lichaam efficiënt en gevarieerd. Van biceps tot benen en van buikspieren tot rugspieren. Voor alle spiergroepen én voor elk niveau zijn er meer dan 40 weerstandsband oefeningen die je op ieder moment kunt doen. Door de progressieve weerstand en 10 secties (handvatten) in de band, train je jouw spieren optimaal tijdens korte workouts. De fitness elastiek van FITELASTIX® weegt slechts 100 gram en verdient zeker een plekje in jouw backpack.

  De unieke FITELASTIX® weerstandband is verkrijgbaar in drie kleuren: roze, blauw en groen. De weerstand van iedere kleurvariant is exact hetzelfde. Je wisselt gemakkelijk van weerstand door middel van de verschillende secties (handvatten) in de band. Naast de stijlvolle kleuren kenmerkt de blauwe band het ‘On My Way’ (OMW) fit blijven helemaal! Wat is jouw favoriete kleur?

  Sporten op reis: De perfecte workout tool voor backpackers

  Alle blogs bekijken

  5 tips voor gebruik FITELASTIX® weerstandsband

  Alles uit jouw FITELASTIX® workouts halen? Bekijk dan onze vijf handige gebruikstips die je helpen om efficiënt, duurzaam en zonder blessures te trainen.

  5 tips voor gebruik FITELASTIX® weerstandsband

  Alles uit jouw FITELASTIX® workouts halen? Bekijk dan onze vijf handige gebruikstips die je helpen om efficiënt, duurzaam en zonder blessures te trainen.