Direct naar video

Wat is jouw doel voor het trainen van je buikspieren? Vet verbranden, het creëren van zichtbare buikspieren of je stabiliteit verbeteren? Wat je doel ook is, met de weerstandsbanden van FITELASTIX® train je jouw buikspieren met allerlei oefeningen. De weerstandsband kan bestaande grondoefeningen verzwaren of juist verlichten (om zo oefeningen aan te leren). Denk bijvoorbeeld eens aan de bekende sit up. Lukte je het nooit om deze 10 keer achter elkaar te herhalen? Laat de weerstandsband de oefening verlichten en behaal binnen afzienbare tijd 10 herhalingen zonder weerstandsband.

De weerstandsband van FITELASTIX® vervangt tevens gewichten die je nodig hebt voor bepaalde buikspieroefeningen. Een goed voorbeeld is de side bend. In plaats van een dumbbell gebruik je een weerstandsband. Bijkomende voordeel, ten opzichte van een dumbbell, is dat een weerstandsband progressieve weerstand creëert. Bekijk de flex side bend met FITELASTIX® weerstandsband in onderstaande video.

Buikspieroefeningen FITELASTIX®

Met de innovatieve weerstandsband van FITELASTIX® train je gemakkelijk en efficiënt je buikspieren. In onderstaande video geven we een aantal voorbeelden van buikspieroefeningen met onze weerstandsband. Voel je vrij om eigen ideeën en oefeningen toe te voegen in jouw trainingen voor de buik. Bekijk 5 tips voor gebruik FITELASTIX® weerstandsband voor efficiënt gebruik en om blessures te voorkomen. 


Stel je  FITELASTIX® workouts samen

Workouts kun je op allerlei manieren samenstellen. Je kunt je bijvoorbeeld volledig richten op twee á drie spiergroepen tijdens een training of juist een full body workout doen. Je stelt je workouts af op basis van de tijd die je hebt, wat je wil bereiken en hoe vaak je wilt trainen. Dit is helemaal jouw invulling.

Wij raden aan om…

  • twee á drie keer per week te trainen;
  • maximaal drie oefeningen per spiergroep (tijdens één workout) te trainen;
  • iedere oefening drie of vier keer (3-4 sets) uit te voeren;
  • per set 8-12 herhalingen uit te voeren (zowel links als rechts).

In onze instructievideo’s worden enkel voorbeelden gegeven. Hierin is geen rekening gehouden met bovenstaande sets en herhalingen.

Alle blogs bekijken

Oefeningen voor bicep met weerstandsband FITELASTIX®

Biceps, je kent ze wel. Die mooi rond gevormde spierballen aan je bovenarm. Of is het vooral pudding op dit moment? Dan is het misschien tijd om daar wat aan te doen!

Oefeningen voor tricep met FITELASTIX® weerstandsband

Triceps zijn de spieren aan de achterkant van de bovenarm. Met de weerstandsband van FITELASTIX® creëer je constante spanning en progressieve weerstand.