De weerstandsbanden van FITELASTIX® zijn zorgvuldig ontworpen en getest door ervaren én onervaren sporters. Dit, in combinatie met de eindeloze mogelijkheden, maakt dat de weerstandsband een perfecte samenhang is van voordelen voor ultiem gebruiksgemak:

1. Onverwoestbaar materiaal

De weerstandsbanden van FITELASTIX® zijn gemaakt van nylon en spandex. Deze combinatie maakt deze sport elastieken uniek, onverwoestbaar en van hoge kwaliteit. In tegenstelling tot latex banden is het onmogelijk om de stoffen FITELASTIX® banden kapot te trekken. De rekbaarheid blijft na langdurig gebruik op hetzelfde niveau. Zo train je altijd met dezelfde weerstanden per sectie en kun je gemakkelijk jouw progressie bijhouden.

2. Workouts op elk niveau

Er is heel bewust gekozen voor een lengte van 110cm en 10 verschillende secties (openingen). Dit maakt de weerstandband van FITELASTIX® uniek en bruikbaar voor trainingen op elk niveau. Wil je bijvoorbeeld fit worden na een blessure of juist nog sterker worden dan je al bent? FITELASTIX® brengt jou naar het doel dat jij voor ogen hebt! De secties maken het heel eenvoudig om een oefening zwaarder of lichter te maken. Je hebt dus niet talloze gewichten nodig, maar kunt makkelijk van weerstand veranderen met één weerstandsband.

3. Trainen wanneer het jou uitkomt

Een druk leven en daardoor weinig tijd om te trainen? Of tijdens het reizen geen (goede) sportscholen te vinden? Geen excuses met een weerstandsband van FITELASTIX®! Je hoeft ‘m maar uit je tas te pakken en je kunt direct beginnen. Een half uur tot een uur efficiënt trainen met een sport elastiek staat gelijk aan een krachttraining in de sportschool.

We raden twee á drie trainingen per week aan. Afhankelijk van jouw doel kun je het aantal trainingen uiteraard verhogen.

4. Gemakkelijk mee te nemen

Neem jij jouw FITELASTIX® weerstandsband mee op reis, naar de sportschool of doe jij jouw workouts thuis? De weerstandsband is met zijn 80 gram eenvoudig mee te nemen of op te bergen. Door de zachtheid en flexibiliteit van het materiaal vormt deze zich gemakkelijk in een tas of rugzak. 

5. Geen wrijving en rolt niet

Naast de onverwoestbare kwaliteit heeft de stoffen weerstandsband nog twee grote voordelen ten opzichte van een latex weerstandsband. Allereerst ontstaat er geen wrijving langs het lichaam of in de handen. De weerstandsband van FITELASTIX® is bij alle oefeningen gemakkelijk vast te pakken en schuurt niet langs het lichaam. Daarnaast rolt de weerstandsband niet op bij spanning of tijdens draaiende bewegingen. Bekijk alle tips voor gebruik om het ultieme gebruiksgemak van FITELASTIX® weerstandsbanden te ervaren.

6. Full body trainingen

De weerstandsbanden van FITELASTIX® hebben alles in één. Met slechts één weerstandsband train je alle gewenste spiergroepen op een zeer efficiënte manier. Meer dan 40 oefeningen voor verschillende spiergroepen zorgen ervoor dat jij jouw hele lichaam kunt trainen. Uiteraard kun je jouw trainingen ook opdelen en tijdens iedere workout één of twee spiergroepen trainen.

Wil je het aantal mogelijke oefeningen uitbreiden of jouw training nog sneller afronden? Dan raden we je aan om met twee weerstandsbanden te trainen.

7. Constante spanning

Ben je heel bewust bezig met jouw trainingen (thuis of in de sportschool)? Dan is dit voor jou misschien wel het grootste voordeel van een weerstandsband. Met een weerstandsband creëer je namelijk continue spanning en efficiënte stimulatie van de spieren. Neem bijvoorbeeld de bicep curl. Zonder sport elastiek zit de kracht vooral onderin de beweging en neemt deze naar boven toe weer af. Met een sport elastiek wordt de weerstand naarmate je de krullende beweging maakt, progressief groter. Hoe meer de band wordt uitgerekt, hoe meer weerstand deze biedt. De spanning blijft hierdoor continu aanwezig en zorgt voor een efficiënte stimulatie van de spier.

8. Zweetbestendig en wasbaar

Sporten gaat samen met zweet. Zeker ook in de handen. Het stoffen materiaal van de FITELASTIX® weerstandsband neemt zweet op en zorgt ervoor dat je handen niet gaan glijden. Wil je het opgenomen zweet (of viezigheid) uitwassen? Dat kan! De weerstandsbanden kunnen bij voorkeur worden gewassen met een handwas. Het is ook mogelijk om te wassen op 30 graden, maar de wasmachine kan versnelde slijtage veroorzaken.

9. Stijlvol en voordeling

FITELASTIX® weerstandsbanden zijn uniek. De kleuren en stijl vormen hier een belangrijk onderdeel in. Geen standaard rode, blauwe of gele banden, maar kleuren van deze tijd. Weerstandsbanden waar je mee gezien wil worden en welke een actieve levensstijl stimuleren. Naast tijd bespaar je met de weerstandsbanden van FITELASTIX® ook veel geld. De weerstandsbanden zijn zeer duurzaam en vervangen losse gewichten en apparaten uit de sportschool. Maandelijkse kosten voor de sportschool zijn dus onnodig. Stimuleer jouw creativiteit optimaal en blijf fit met jouw favoriete oefeningen!

10. Meer bewegingsmogelijkheden

Gewichten bieden (voornamelijk) weerstand bij een verticale beweging. Wanneer je een halter horizontaal beweegt is er nauwelijks tot geen weerstand. Bij weerstandsbanden zijn de mogelijkheden eindeloos. Weerstandsbanden zijn namelijk niet afhankelijk van zwaartekracht om weerstand te bieden. De weerstandsband kan onder andere helpen bij het aanleren (verlichten) of verzwaren van bepaalde bodyweight oefeningen. Zo leer je bijvoorbeeld optrekken door behulp van een weerstandsband en verzwaar je (eenvoudigere) oefeningen, zoals opdrukken, squats of dips.

Ben jij klaar om alle voordelen zelf te ervaren? Bestel dan nu jouw favoriete FITELASTIX® kleur(en)!

Alle blogs bekijken

Sporten op reis: Sportschool in je backpack!

Fit blijven op vakantie of sporten op reis? Met een FITELASTIX® weerstandsband heb je de sportschool in je backpack mee op reis. Fitnessen waar en wanneer jij wil!

Full body workout met één FITELASTIX® weerstandsband

‘In shape’ blijven en al je spieren in het hele lichaam stimuleren? Dat kan tijdens een volledige workout met één FITELASTIX® weerstandsband.