Hoe creatief ben jij? Haal het beste in jezelf naar boven! Met de weerstandsbanden van FITELASTIX® ervaar je oneindig veel mogelijkheden. Je zult versteld staan hoeveel oefeningen je kunt verzinnen en hoe snel jouw doelen op een efficiënte manier worden bereikt.

BE CREATIVE BE FIT

Heb jij een personal trainer, allerlei sportapparaten in huis of abonnementskosten voor een sportschool met alles erop en eraan? Nergens voor nodig! Laat jouw creativiteit het werk doen en krijg plezier in het sporten op de momenten dat het jou uitkomt. Ben creatief met het inpassen van workouts in jouw drukke en/of ongestructureerde leven. Onze slogan BE CREATIEVE BE FIT komt voort uit eigen ervaringen tijdens een wereldreis. Dit is ons verhaal:

‘Met z’n tweeën startten we in 2019 een wereldreis. We zijn beide actieve sporters en regelmatig in de sportschool te vinden. Dit wilden we tijdens onze wereldreis graag onderhouden. We namen vijf latex sport elastieken mee en waren van plan om daarnaast minimaal één keer per week naar de sportschool te gaan. Je raadt het al… zelfs met onze discipline kwam slechts één keer niet van de grond. De latex sport elastieken werden wel regelmatig gebruikt, maar vier van de vijf waren na zes weken al kapot. Gelukkig hadden we genoeg afleiding in het mooie Zuid-Amerika en konden we met uitdagende wandelingen conditioneel bijblijven. Twee maanden deden we nauwelijks iets aan krachtoefeningen, totdat we in een sportwinkel in Colombia een stoffen sport elastiek tegenkwamen. Deze hebben we gekocht en het bleek al snel een goede aankoop. Op het internet was er weinig over te vinden, maar we probeerden van alles uit en het werkte verrassend goed. Iedere week bedachten we nieuwe oefeningen en raakten we enthousiaster om onze workouts te doen. Eén jaar later zaten we noodgedwongen thuis (in verband met COVID-19) en trainden we met onze eigen FITELASTIX® weerstandsbanden. We hebben enkele aanpassingen gedaan, een leverancier gevonden en delen nu onze ervaring mer andere backpackers, vanlifers en digital nomads. Ga ervoor!’

ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN

De mogelijkheden zijn (bijna) onbeperkt en voor iedere spiergroep zijn tal van oefeningen te bedenken. Onze instructievideo’s op YouTube en efficiënte booty band oefeningen laten slechts een aantal voorbeelden zien van alle mogelijke oefeningen. Denk bijvoorbeeld eens aan jouw favoriete oefening in de sportschool. Kun je deze nabootsen met een FITELASTIX® weerstandsband (met behulp van eventuele hulpstukken of bevestigingspunten)? Vast wel! Je kunt erop staan, ergens aan bevestigen of uit elkaar trekken. We geven je graag alvast een aantal handige tips cadeau: 

  • Bevestig sectie nummer 10 om je voet;
  • Bevestig de weerstandsband aan een deurklink;
  • Zet je voeten verder van elkaar of juist dichter bij elkaar;
  • Doe de band om je bovenrug en laat deze onder je oksels voor je uit; komen;
  • Gebruik twee weerstandsbanden in plaats van één;
  • Bevestig twee weerstandsbanden aan elkaar.

Bekijk alle tips voor gebruik FITELASTIX® weerstandsband voordat je aan de slag gaat. In onderstaande video is te zien hoe bijvoorbeeld de tricep overhead extension op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Kleuren en benamingen

Is het jou al opgevallen dat iedere weerstandsband een eigen naam heeft? Naast de kenmerkende kleuren zijn de weerstandsbanden ook te onderscheiden met de namen NRGXFIT (roze), PWRXFIT (groen) en OMWXFIT (blauw). Ga jij voor energie, power of ‘on my way’ fit blijven? Of kies je gewoon voor de leukste kleur? Dat kan natuurlijk ook! Er zit namelijk geen verschil in weerstand tussen de verschillende weerstandsbanden. Dit is onnodig, aangezien de weerstand wordt bepaald door het aantal secties (openingen) die je gebruikt. Zo differentieer je heel eenvoudig in weerstand per oefening met één weerstandsband.

FITELASTIX weerstandsband kleurenvarianten

Deel en inspireer anderen

Heb je al ideeën opgedaan en kun je niet meer wachten om jouw gewenste workouts samen te stellen? Ga op ontdekking en stimuleer je creativiteit én spieren op een efficiënte manier! We inspireren jou door middel van onze inspiratie, maar zouden het ook gaaf vinden als jij ons en andere mensen inspireert. Deel je ideeën met ons via Instagram en wie weet ben jij binnenkort te zien op ons Instagram kanaal. Creativiteit wordt beloond!

Alle blogs bekijken

Gebruik FITELASTIX® weerstandsband in sportschool

Een weerstandsband is heel handig en bruikbaar in de sportschool. De mogelijkheden zijn heel divers en een fitness elastiek biedt progressieve weerstand.