Direct naar oefeningen

Billen en benen trainen met een weerstandsband? Dat doe je natuurlijk met FITELASTIX booty bands. Er zijn allerlei booty band oefeningen voor het trainen van het onderlichaam. Zoals de naam al zegt, is de booty band uitermate geschikt voor het trainen van de billen. Daarnaast worden ook de benen zeker niet vergeten tijdens workouts met deze weerstandsbanden.

Booty Band oefeningen voor billen en benen

Onderstaande booty band oefeningen zijn zeer efficiënt voor het trainen van billen en benen. Deze weerstandsband oefeningen mogen niet ontbreken in jouw wekelijks workouts voor het onderlichaam. Zorg er altijd voor dat je eerst de techniek goed beheerst, voordat je de weerstand of het aantal herhalingen gaat verhogen. Good luck!

1. Single leg bridge

De SINGLE LEG BRDIGE is een efficiënte en uitdagende variatie op de welbekende bridge. Naast dat deze booty band oefening zeer efficiënt werkt voor de bilspieren, is het een perfecte oefening voor het versterken van je core.

Booty Band Oefeningen Weerstandsband Single Leg Bridge
Vergeet niet om de oefening zowel met het linkerbeen als het rechterbeen omhoog uit te voeren. Kies de gewenste weerstand van de booty band en we raden aan om met 4x10 herhalingen (L+R) te starten.

2. Glute kickback

Lijkt makkelijk, toch? Nou, dat willen we wel eens zien! Tijdens de uitvoering van de GLUTE KICKBACK (staand) is het belangrijk om je evenwicht goed te bewaren en daarbij ook nog eens de oefening goed uit te voeren. Doe je het goed, dan zul je jouw bil- en beenspieren heerlijk trainen.

Booty Band Oefeningen Weerstandsband Glute Kickback
Zet je voeten op heupbreedte en zorg dat de booty band net boven de knieën licht op spanning komt. Buig de knieën licht tijdens de gehele oefening en zorg dat het bovenlichaam gelijk blijft aan het been dat naar achteren gaat. Probeer zelf aan te voelen hoe ver je de beweging kunt maken, zonder dat je het evenwicht verliest.

Vergeet niet om deze booty band oefening zowel met het linkerbeen als het rechterbeen uit te voeren. Kies de gewenste weerstand van de booty band en we raden aan om met 4x10 herhalingen (L+R) te starten.

3. Side leg lift

Lift your leg up… 🎶 Met de SIDE LEG LIFT train je op een comfortabele manier je bilspieren. Door de progressieve (opbouwende) weerstand van de booty band worden de spieren in de heup sterk geactiveerd. Een killer voor het creëren van ronde billen!

Booty Band Oefening Weerstandsband Side Leg Lift
Vergeet niet om deze booty band oefening zowel met het linkerbeen als het rechterbeen uit te voeren. Kies de gewenste weerstand van de booty band en we raden aan om met 4x10 herhalingen (L+R) te starten.

4. Flex lunge

Lunges, wie kent ze niet... Je hebt ze vast al eens eerder gedaan zonder weerstandsband. Saai, toch? De lunge is inderdaad niet de leukste oefening, maar is er een om niet te vergeten in jouw workouts!

Met de FLEX LUNGE zorgt de weerstandsband voor optimale stimulatie van de been- en bilspieren. Voeg deze oefening toe aan jouw workouts of ochtendroutine. Een absolute burner met gegarandeerd resultaat!

Booty Band Oefening Weerstandsband Flex Lunge
Een juiste techniek bij deze oefening is de basis voor resultaat en minder kans op blessures. Zet een grote stap naar voren om de basispositie aan te nemen. Houd de rug recht en buig beide knieën in de beweging naar 90 graden. Vergeet niet om deze booty band oefening zowel met het linkerbeen als het rechterbeen uit te voeren. Kies de gewenste weerstand van de booty band en we raden aan om met 4x10 herhalingen (L+R) te starten.

5. Fire hydrant exercise

Waar moet jij aan denken bij deze booty band oefening? De FIRE HYDRANT EXERCISE ziet er misschien een beetje gek uit, maar mag je zeker niet vergeten in jouw workouts. Tijdens deze oefening stimuleer je jouw bilspieren en core namelijk optimaal. Gegarandeerd resultaat!

Booty Band Oefening Weerstandsband Fire Hydrant Exercise
De oefening lijkt misschien makkelijk, maar als je deze goed uitvoert zul je al snel de weerstand van de booty band voelen. Houd je schouders recht boven de handen en je heupen recht boven de knieën. Rug recht en houdt het been één seconde bovenin vast.

Vergeet niet om deze booty band oefening zowel met het linkerbeen als het rechterbeen uit te voeren. Kies de gewenste weerstand van de booty band en we raden aan om met 4x10 herhalingen (L+R) te starten.

6. Banded bridge

Bruggetje bouwen? Dat kan met de BANDED BRIDGE! Een perfecte bilspieroefening die zeker weten thuishoort in jouw workouts. Naast de bilspieren worden ook veel andere spieren gestimuleerd tijdens deze oefening.

Booty Band Oefening Weerstandsband Banded Bridge

Plaats je voeten en armen op heup- en schouderbreedte. Zorg ervoor dat je de handen naar binnen (naar het lichaam) plaatst. Breng je heupen naar boven terwijl je de buikspieren continu aanspant. Je stopt de beweging bovenin wanneer de gehele 'brug' uit hoeken van 90 graden bestaat. Kies de gewenste weerstand van de booty band en we raden aan om met 4x8 herhalingen (L+R) te starten.

Polsen minder belasten of op zoek naar meer uitdaging? Je kunt deze booty band oefening op allerlei manieren uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld met de rug op de grond gaan liggen, de voeten op een verhoging plaatsen of een halter met gewicht op de heupen houden.

Waarom Booty Band oefeningen?

Het trainen met booty bands heeft vele voordelen. Door de elasticiteit van een booty band train je zeer efficiënt en resultaatgericht. Met een weerstandsband creëer je namelijk progressieve (opbouwende) weerstand en constante spanning. In tegenstelling tot gewichten of apparaten worden de billen en benen tijdens workouts optimaal gestimuleerd. Naast dit grote voordeel heeft trainen met booty bands vooral ook praktische voordelen. Zo zijn booty bands licht in gewicht, gemakkelijk mee te nemen en kun je ermee trainen wanneer het jou uitkomt.

Booty Band workouts

Booty band workouts kun je op een voor jou wenselijk moment uitvoeren. Je hoeft er niet voor naar de sportschool en bent er weinig tijd aan kwijt. Door de efficiënte werking van een booty band is een workout van 15 tot 30 minuten al ruim voldoende. Afhankelijk van jouw doel(en) is het belangrijk jouw workouts voor billen en benen wekelijks terug te laten keren en oefeningen technisch goed uit te voeren.

Wij raden aan om…

  • twee á drie keer per week te trainen;
  • iedere oefening drie of vier keer (3-4 sets) uit te voeren;
  • per set 8-12 herhalingen uit te voeren (zowel links als rechts).

Alle blogs bekijken

Full body workout met één FITELASTIX® weerstandsband

‘In shape’ blijven en al je spieren in het hele lichaam stimuleren? Dat kan tijdens een volledige workout met één FITELASTIX® weerstandsband.