Direct naar video

Borst trainen met een weerstandsband? Zeker weten! Met een weerstandsband van FITELASTIX® zijn tal van mogelijkheden voor efficiënte borst oefeningen. Zowel voor mannen als voor vrouwen is het trainen van de borst een belangrijk onderdeel van een workout. De borstspieren zorgen ervoor dat je gehele bovenlichaam sterker en gespierder wordt. Je gebruikt je borstspieren namelijk bij bijna alle handelingen die je met de armen doet. Denk aan oefeningen voor de triceps, biceps, schouders en rug.

Borst oefeningen  FITELASTIX®

Met de innovatieve weerstandsband van FITELASTIX® train je gemakkelijk en efficiënt je borstspieren. Je zult misschien denken: ‘Huh, hoe dan? Oefeningen voor de borst met een weerstandsband?’ Jazeker! In onderstaande video geven we een aantal voorbeelden van borst oefeningen met onze weerstandsband. Voel je vrij om eigen ideeën en oefeningen toe te voegen in jouw trainingen voor de borst. Bekijk 5 tips voor gebruik FITELASTIX® weerstandsband voor efficiënt gebruik en om blessures te voorkomen.
 


STEL JE FITELASTIX® WORKOUTS SAMEN

Workouts kun je op allerlei manieren samenstellen. Je kunt je bijvoorbeeld volledig richten op twee á drie spiergroepen tijdens een training of juist een full body workout doen. Je stelt je workouts af op basis van de tijd die je hebt, wat je wil bereiken en hoe vaak je wilt trainen. Dit is helemaal jouw invulling.

Wij raden aan om…

  • twee á drie keer per week te trainen;
  • maximaal drie oefeningen per spiergroep (tijdens één workout) te trainen;
  • iedere oefening drie of vier keer (3-4 sets) uit te voeren;
  • per set 8-12 herhalingen uit te voeren (zowel links als rechts).

In onze instructievideo’s worden enkel voorbeelden gegeven. Hierin is geen rekening gehouden met bovenstaande sets en herhalingen.

Alle blogs bekijken

Oefeningen voor tricep met FITELASTIX® weerstandsband

Triceps zijn de spieren aan de achterkant van de bovenarm. Met de weerstandsband van FITELASTIX® creëer je constante spanning en progressieve weerstand. 

Oefeningen voor schouder met weerstandsband FITELASTIX®

Schouderspieren zijn misschien wel de belangrijkste spieren om te trainen. Je gebruikt je schouders namelijk bij allerlei sportoefeningen voor je bovenlichaam.