Direct naar video

Strakke billen, stevige heupen en slanke benen? Dat is voor veel vrouwen een belangrijk onderdeel aan hun eigen lichaam. Gelukkig hoeft dit met een beetje discipline en aandacht niet onhaalbaar te zijn. Met de juiste aandacht en 'leg day' weerstandsband oefeningen in jouw workouts behaal je binnen korte tijd het doel dat je voor ogen hebt.

Nee, je hebt er geen sportschool voor nodig. Sterker nog, oefeningen voor billen en benen zijn vaak grondoefeningen en oefeningen met een weerstandsband of booty bands. Met de weerstandsband van FITELASTIX® creëer je progressieve weerstand om grondoefeningen te verzwaren en zo nog efficiënter te trainen.

“Niks voor mannen”

Nee hoor! Voor jou als man is het trainen van billen en (vooral) benen tevens een belangrijk onderdeel van je workouts. Natuurlijk wil je net zo snel resultaat zien als bij de borst- en armspieren, maar vergeet je benen niet. Het trainen van je benen zorgt er namelijk voor dat je lichaam in proportie blijft en andere spieren actief worden gestimuleerd. Je benen zijn de grootste spiergroep van je lichaam en maken daarom veel groeihormoon aan bij het trainen ervan. Het hele lichaam profiteert vervolgens van deze groeihormonen. Kortom, geen smoesjes meer. Never skip legday!

Bil- en beenoefeningen FITELASTIX®

Met de innovatieve weerstandsband van FITELASTIX® train je gemakkelijk en efficiënt je bil- en beenspieren. In onderstaande video geven we een aantal voorbeelden van bil- en beenoefeningen met onze weerstandsband. Voel je vrij om eigen ideeën en oefeningen toe te voegen in jouw trainingen voor de billen en benen. Bekijk 5 tips voor gebruik FITELASTIX® weerstandsband voor efficiënt gebruik en om blessures te voorkomen. 


Stel je FITELASTIX® workouts samen

Workouts kun je op allerlei manieren samenstellen. Je kunt je bijvoorbeeld volledig richten op twee á drie spiergroepen tijdens een training of juist een full body workout doen. Je stelt je workouts af op basis van de tijd die je hebt, wat je wil bereiken en hoe vaak je wilt trainen. Dit is helemaal jouw invulling.

Wij raden aan om…

  • twee á drie keer per week te trainen;
  • maximaal drie oefeningen per spiergroep (tijdens één workout) te trainen;
  • iedere oefening drie of vier keer (3-4 sets) uit te voeren;
  • per set 8-12 herhalingen uit te voeren (zowel links als rechts).

In onze instructievideo’s worden enkel voorbeelden gegeven. Hierin is geen rekening gehouden met bovenstaande sets en herhalingen.

Alle blogs bekijken

Oefeningen voor schouder met weerstandsband FITELASTIX®

Schouderspieren zijn misschien wel de belangrijkste spieren om te trainen. Je gebruikt je schouders namelijk bij allerlei sportoefeningen voor je bovenlichaam.

Full body workout met twee FITELASTIX® weerstandsbanden

Het hele lichaam binnen afzienbare tijd zo optimaal mogelijk trainen? Tijdens een workout met twee weerstandsbanden train je al jouw spieren zeer efficiënt.